Perämeren lohta


Sain laitettavaksi Perämeren lohta ja tälläistä siitä syntyi tällä kertaa: lohimedaljonki, kermaperunaa ja tuorekurkkusalaattia. Perämeren lohi on yleisesti vaaleampaa kuin kasvatettu Norjan lohi ja maku on hienostuneempi ja puhtaampi - ainakin omasta mielestäni - ja se jos mikä on luomua. Kesällä kotimaisen kalan saanti on helpompaa ja valinnanvaraa on runsaasti, siksi kannattaakin suosia ja nauttia kotimaisista meren antimista.

Pahinta mitä lohelle voi mielestäni tehdä on maustaa se grillimausteilla, sun muilla höpötyksillä 
( myös sitruunapippuri ); ainoastaan suolaa, pippuria ja mahdollisesti sitruunanmehua, näin kalan omat maut pääsevät oikeuksiinsa - ja voilla paistamallahan  saa luonnollisesti makua :) Lohen voi paistaa toki myös paloina, mutta medaljonkina/perhosena se kypsyy nopeammin ja onnistuu valmistaa kiireessäkin. Kermaperunat valmistuvat mikrossa nopeasti, jos nälkä ei anna periksi odotella uunissa kypsymistä. Tosin tässäkin pätee tuttu sanonta - hiljaa hyvä tulee - sillä mikrossa perunoista tahtoo tulla helposti mäskiä eikä perunoiden pinnalle tahdo tulla rapsakkaa pintaa, joka omasta mielestäni on ehkä paras osa kerma- ja valkosipuliperunoita!


Tässä kesäinen ja helppo ruoka, joka onnistuu keneltä tahansa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti