Jäämeren antimia

Laatikollinen juuri pyydettyä turskaa suoraa Jäämerestä
Tuli käytyä Norjassa kalareissulla ja tässä vähän otosta siitä.
Pääasiallinen saaliskala oli turska, mutta kyllä muutama seikin sekaan mahtui. Turskaa käytetään harmillisen vähän ruoanvalmistuksessa - enimmäkseen sitä syödään pakasteena (kalapuikkoina).
Tuoreen turskan saatavuus näillä leveysasteilla on kyllä myöskin melkoisen heikkoa.Nyt kun sitä kerrankin sitten sai ( oikein itse kalastettuna ) niin tottahan toki siitä piti jotain kokeilla. Turskasta ja seistä syntyi tällä kertaa murekepihvejä.



Todella helpot, mutta myös todella hyvän makuiset (vaikka itse sanonkin) pihvit syntyivät seuraavasti:

1 kg kalaa, turskaa ja/tai seitä ( myös muu vaalealihainen kala käy )
1-2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl mannaryynejä
0,5 sitruunanmehu
ruohosipulia, silputtuna
suolaa, pippuria
voita, paistamiseen

Kala jauhetaan kutterilla tai lihamyllyllä, sitten vain sekoitetaan kaikki aineet kulhossa tasaiseksi massaksi ja paistetaan voissa. Murekemassan tulee olla sellaista että pihvit juuri ja juuri pysyvät muodossaan. Massasta kannattaa myös paistaa pieni koepala, jotta tietää onko mausteita tarpeeksi.
Pihvit ovat hyviä sellaisenaan esimerkiksi kermaviilikastikkeen kanssa.

Turskassa ja seissä on noin 5 kertaa vähemmän rasvaa kuin lohessa ja sopivat näin myös terveelliseen ruokavalioon. Vähänrasvaisuutta piti toki hiukan kompensoida kermalla, jotta pihveistä tulisi mahdollisimman meheviä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti