Pannukakkuja Amerikasta & marjoja Suomesta

Syksy tekee tuloaan ja niin kypsyvät loputkin luonnonmarjat - viinimarjat, karviaiset, pihlajanmarjat, puolukat jne.. Viileneviin päiviin sopii loistavasti lämpimät, hieman raskaammat ja kirpakat ruoat - tässä tapauksessa jenkkienkin rakastamat pannukakut ( kai ne niistä tykkää?) ja oman pihan punaiset viinimarjat. Punaiset viinimarjat ovat ehkä sesongin marjoista oma suosikkini ja parhailtahan ne maistuvat suoraan pensaasta, jonka juurella vierähtää helpostikin tovi marjoja mussutellessa.

Tämä pannukakku ohje on valehtelematta helpoin pannukakku ja paras pannukakku ohje jota itse olen tehnyt. Joissain ohjeissa vatkataan kananmunat vaahdoksi, ja nostellaan varovasti muiden aineiden sekaan, mutta itse en näe tässä järkeä, koska leivinjauhe nostattaa kuitenkin pannukakut pannulla tehden niistä ilmavia ja kuohkeita.

Tässä amerikkalaisten pannukakkujen ohje:

5 dl maitoa
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl öljyä
2 rkl sokeria
6 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Kaikki aineet laitetaan kulhoon ja sekoitetaan nopeasti sähkövatkaimella. Taikinaa ei saa vatkata liikaa, jottei pannukakuista tule pullamaisia ja sitkeitä. Sitten vain paistetaan miedolla lämmöllä voissa pieniä tai isoja, mitäpä väliä sillä on, kullanruskeita pannukakkuja. 



Näiden kanssahan voi syödä mitä tahansa suolaisesta makeaan; jäätelöä, graavikalaa, mätiä ja smetanaa, hilloa, sokeria, vaahterasiirappia - mitä nyt sattuu jääkaapista, pihalta ja pakkasesta löytymään. Vaihtoehtoja on rajattomasti. Itse söin pannukakkujen kanssa karviaisia, punaisia viinimarjoja ja itsetehtyä mansikka hilloa ja hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti