banoffee - banaani ja toffee!

Moikka moi!

Kävin tuossa viime viikolla Norjassa kalastelemassa - tuloksena turskaa ja seitä, sekä paikalliselta kalastajalta säkillinen kuningasrapua! Oli muuten hyvää ja taatusti tuoretta, sekä luomua.
Norjassa ravitsemus koostuikin pitkälti siis kalasta ja ravuista - en tiennytkään että seikin voi maistua niin hyvälle grillattuna. Tästä lähtien alan jopa suosimaan tuore seitä kalatiskistä. Kuningasrapu oli myös positiivinen yllätys, vaikka sille olikin kovat odotukset, kaiken sen hehkutuksenkin jälkeen. Keitettyä kuningasrapua, nokare voita ja AVOT!

Paluu arkeen -  sateiselle perämeren rannikolle. Ankeaakin ankeampi ilma ja mieli maassa, mutta sitten se jysähti -  "pelastus taivaalta". Äärimmäisen herkullisen näköinen ja kuuloinen banoffee piirakka ohje tönötti silmieni edessä; "tuota minä teen"
Oma kyhäelmä banoffeesta! "syntisen hyvää"

Makeaa, makeaa, makeaa - banaania, kermaa ja toffeeta. Mikäpä muukaan pelastaisi sadepäivän paremmin kuin supermakea piirakka!? Niimpä kauppaan ja ostamaan tarvikkeet. Kaiken kaikkiaan tämä kyseinen  piirakka on edullinen, helppo valmistaa ja varmasti ravintosuositukset täyttävä :)

Herkullisen banoffeen ohje löytyy Hellapoliisin sivuilta. Suosittelen lämpimästi ja makeasti kaikille makean ystäville - tämä toimii ja maistuu! ja ellei maistu niin sitten on kyllä jotain pahasti pielessä!


Muuntuu erittäin helposti myös gluteenittomaksi vain pohjaan tulevia keksejä vaihtamalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti