se avokadopasta


Avokadoa käytetään vielä suhteellisen vähäisesti ruoanlaitossa, mutta nyt jokaisella on hyvä syy sitä opetella käyttämään.

Tämä suurta suosiota saavuttanut avokadopasta on tyhjentänyt kauppojen hyllyt avokadoista ja Safkaa -keittokirjan tutuksi tuoma ruoka on ehkä tämän hetken kuumin ruokatrendi, eikä ihmekään.
Helppoa, nopeaa, halpaa ja hyvää – valmistuu noin 20 minuutissa ja saa olon kylläiseksi. Hintaahan tälle aterialle ei tule paljoa, noin 15 euroa ja sillä ruokkii kuitenkin neljä syöjää.

Avokadopastan maut ovat raikkaat ja hyvässä mielessä röyhkeät; avokadon täyteläisyys saa seurakseen raikasta ja aromikasta thaibasilikaa, voimakasta chiliä, limen raikkautta sekä ruokaisuutta tuovaa pitkään kypsytettyä parmesaanijuustoa. Itse lisäsin vielä lopussa hieman tryffeliöljyä annokseen, joka antaa vielä omanlaisensta twistin.

Koska kastiketta ei kypsennetä eikä siinä ole loppujen lopuksi paljoa eri raaka-aineita tulee käytettävien raaka-aineiden olla huippulaatuisia ja tuoreita, jotta kaikki aromit pääsevät oikeuksiinsa. Eli ei kulahtanutta basilikaa, raakaa avokadoa, halpaa oliiviöljyä tai valmiiksi puristettua limemehua.

Avokadopasta odottaa syöjäänsä


Näin avokadopasta valmistuu:
2 kypsää avokadoa
1 limen mehua
1 limen kuori
2 valkosipulinkynttä
kourallinen thai-basilikaa
½ keskivoimakas chili, siemenet poistettuna
1,5 dl raastettua parmesaania, raasta myös lisättäväksi valmiin annoksen päälle
0,5 dl oliiviöljyä
(suolaa)
***
400g spagettia
suolaa

Spagetille vesi kannattaa laittaa kiehumaan heti alussa, koska kastike valmistuu nopeasti. Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä. Helppo muistisääntö al dente – kypsyyden saavuttamiseksi pastalle ja spagetille on keittää sitä 80 % paketin keittoajasta; eli jos paketissa lukee 10 minuuttia keitä sitä 8 minuuttia.

Muutin hieman suhteita alkuperäisestä ohjeesta ja toisin kun alkuperäisessä ohjeessa, ajoin sauvasekoittimella kaikki aineet keskenään soseeksi ja maustoin suolalla ja pippurilla. Suola kannattaa lisätä vasta lopussa, sillä parmesaanissa itsessään on jo reilusti suolaa ja tuoreiden ja raikkaiden makujen ansiosta suolaa ei tarvitse välttämättä edes lisätä. Kun spagetti on kypsää ja kastike on valmis, sekoita vain kastikkeen joukkoon spagetti ja nautit.

Tästä ruoasta tulee ehdottomasti osa arkiruokiani ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan – et voi pettyä.

Alkuperäisen reseptin ja avokadopastan tarinan löydät täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti