Ohjeen löysin HS.fin sivuilta, jota sitten vähän muokkailin mieleisemmäksi. Esimerkiksi öljyn vaihdoin voihin ihan vain maullisista syistä.
Tässäpä ohje tähän pakkaspäivien iloon:
350 g tuoreita punajuuria
2 dl manteleita- rouhittuna
3 munaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl voita, sulatettuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
Kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua
Kuori ja raasta punajuuret. Rouhi mantelit
Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, kaneli ja kardemumma. Kääntele kuivat aineet varovasti joukkoon. Lisää lopuksi raastettu punajuuri ja rouhitut mantelit varovasti käännellen.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute vatkaamalla tuorejuusto notkeaksi. Pese sitruuna ja raasta kuori hienolla terällä. Siivilöi tomusokeri tuorejuuston joukkoon pienellä teholla vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon sitruunankuori ja -mehu. Säilytä kuorrutetta jääkaapissa ja kuorruta kakku juuri ennen tarjoilua. Koristele sitruunankuorisuikaleilla ja rouhituilla pähkinöillä
Punajuurikakkua |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti