broilerinmaksaa ja näkkäriä

Vähän taas erikoisempaa luvassa - näkkäriä ja broilerinmaksaa. Tähän annokseen sain innoituksen ( näin poikkeuksellisesti ) armeijasta, jossa näkkileipä ja maksamakkara ovat tulleet tutuiksi osana aamupalaa. En ikinä olisi uskonut että saan suuren inspiraationi aamulla ennen kello seitsemää armeijan ruokalassa syömässä näkkileipää, maksamakkaraa ja omenamehua, mutta on ihmeitä  tapahtunut ennenkin. Annoksen teemana voisi pitää " voisihan sen näinkin tehdä."




Annoksessa oli: broilerinmaksaparfeeta, "näkkileipää", punaviinissä haudutettua omenaa, persiljapyreetä, suolakurkkusabayonia, punaviinihyytelöä ja kuivattua parmankinkkua. Vaikka itse sanonkin annos on tasapainoinen ja eri tekstuureja sekä muotoja on runsaasti. Suolakurkkusabayon ( eli suolakurkkuviinivaahtokastike) ja punaviini leikkaavat parfeen rasvaisuutta ja pehmeän broilerinmaksan vastapainoksi annoksessa on rapsakkaa näkkileipää ja parmankinkkua. Raikkautta annokseen tuo persiljapyree. 

***

Viinivaahtokastikkeita suosittelen lämpimästi ottamaan mukaan omaan henkilökohtaiseen ruokalistaansa - se on helppo ja nopea valmistaa sekä erilaisia variaatioita on satoja aina makeasta suolaiseen. Tässäpä perusohje suolaiseen viinivaahto- eli sabayonkastikkeeseen:


4 keltuaista

1 dl vettä
20 ml valkoviiniä
20 g salottisipulia
suolaa, valkopippuria


Keitä vettä, valkoviiniä, salottisipulia ja valkopippuria kokoon, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Siivilöi neste ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Kypsennä vesihauteessa kokoajan vatkaten kunnes kastike on kuohkeaa eikä siitä puske läpi raa'an kananmunan maku. Tarjoa joko kylmänä tai lämpimänä. Lisää ohjeeseen hienonnettua tilliä ja loraus sitruunamehua niin saat kalalle täydellisen kastikkeen.. Kastikkeeseen voit lisätä käytännössä mitä tahansa eri käyttötarkoituksen mukaan - eikun kokeilemaan ja ihastumaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti