Eilen tosiaan poimin nokkoset ja ryöppäsin ne. Tänään sitten valmistin niistä nokkoskeittoa. Keitto yllätti minut erittäin positiivisesti sillä väri säilyi hyvin ja maku oli hienostunut, sekä raikas. Seuraavassa ohje, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ohje soveltuu myös pinaatille
Nokkoskeitto
250g ryöpättyä nokkosta
20 g voita
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
tuoretta timjamia ja persiljaa
suolaa, pippuria
Lisäksi:
rapeaksi paistettua pekonia
keitettyä kananmunaa
villiyrttejä; ketunleipää, koivunlehteä yms.
Kuori ja kuullota sipulit. Kuullota niitä kullankeltaisiksi kasarissa. Lisää joukkoon valkoviini ja keitä kunnes jäljellä noin puolet. Lisää timjami ja persilja, sekä kanaliemi. Hauduta noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon ryöpätty nokkonen ja kiehauta. Älä keitä, jotta maku pysyy raikkaana ja jottei väri muutu harmaaksi. Aja blenderillä tai sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma ja kiehauta. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa rapean pekonin ja tuoreiden villiyrttien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti