lappapuuroa pakastimesta


Hellou!

Viime tekstistä onkin aikaa - syynä vähäiset lomat ja kiireinen aikataulu siviilissä. Palvelusaamut vähenevät, jäljellä enää 38 aamua ja sitten se onkin jo ohi. 

Kesä alkaa olla jo täällä ja pakastimen tulisi olla suhteellisen tyhjä uusia tulokkaita varten; ensimmäisenä tietenkin nokkoset, maitohorsmat, voikukannuput, kuusenkerkät ja koivunsilmut. Etelässähän näistä herkuista on päästy nauttimaan jo, mutta näillä leveyspiireillä paras on vielä edessä :)
Uusia, tuoreita tuotteita pitäisi saada pakastimeen, joka on ennestään jo täyteen ahdettu - kuulostaako tutulta? On mustikkaa, puolukkaa, viinimarjaa, mehuja ja viime vuotista haukea ynnämuuta. Piirakkaa leivottiin viime viikolla ja soppaa tuli tehtyä toissapäivänä ja pakastin on edelleen yhtä täynnä kuin ennenkin. Tässäpä resepti, jolla voi "hävittää" mitä tahansa marjoja tai mehuja; vispipuuro AKA lappapuuro. Suhteellisen terveellistä verrattuna marjapiirakoin ja vastaaviin ja maistuu nuoremmillekkin syöjille. 





Lappapuuro
4-6 annosta

1 l vettä
½ l mustikoita, puolukoita tai vaikka viinimarjoja
2 dl  mannasuurimoita
1 dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet

Mittää kattilaan vesi, marjat, sokeri ja vaniljatangon siemenet, anna kiehua hiljalleen noin 15 minuttia. 

" Lappapuuroon kannattaa käyttää koko marjat, eikä ainoastaan mehua. Ravintoaineet ja maku    ovat sitoutuneet myös "kuoriin ja siemeniin", eikä yksi puolukanvarsi puuroa pilaa - tietääpä ruoan itsetehdyksi "

Lisää kiehuvaan nesteeseen mannasuurimot koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia välillä sekoittaen. 

" Puuro saa olla melko paksua, jotta se sitoo paremmin ilmaa ja vaahtoutuu hyvin "

Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatka kuohkeaksi. Tarjoa maidon sekä marjojen kera ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti