avokadoa kakussa.

Kesä etenee ja grillikausi on kuumimmillaan. Jottei olo kävisi kaikien niiden karsinogeenien ja possunribsien jälkeen turhan kevyeksi on seuraava kakku mitä mainioin jälkiruoka kesänjuhliin. Nimittäin avokadokakku, joka kuulostaa taas niiltä uusilta ituvillityksiltä - mihin on jäänyt perinteiden syntisenhyväsuklaakakkumeininki. Eihän näissä suklaakakuissa mitään vikaa toki ole, mutta vaihtelu virkistää JA ainahan voi uskotella itselleen syövänsä terveellisesti kun kakussakin on hedelmiä?!


Avokadojen tulee olla kunnolla kypsiä, jotta kuorrutteesta tulee sileä. Kakun voi tehdä irtopohjavuokaan ja täyttää sen kuorruttellaa tai kuten itse tein; kuivakakku vuokaan ja päälle kuorrutetta - It's up to you
Itse huomasin asian, jotain hämmentävää, nimittäin kun avokaadoon lisätään sokeria se maistuu ihan banaanille! Liekkö sitten ennen jäänyt huomaamatta, mutta nytpä tuli tälläinen havaintokin vastaan :)

Avokadokakku

Kakkupohja:
50 g voita
2  avokadoa
180 g sokeria
4 munaa, erottele valkuaiset ja keltuaiset
100 g jauhoa
50 g unikonsiemeniä
50 g mantelijauhoa
2 tl ruokasoodaa
2 rkl sitruunamehua

Laita uuni lämpenemään 160°C. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Soseuta avokadot ja lisää seokseen, jonka jälkeen vaahdota ilmavaksi.
Lisää keltuaiset sekaan yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita erillisessä kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda, unikonsiemet ja mantelijauho ja kääntele seokseen. Lisää sitruunamehu. Vaahdota valkuaiset ja kääntele varoen seokseen.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160'C uunissa noin 50 minuuttia.

Avokadokuorrute:

1 avokado
1 rkl sitruunamehua
 200g tomusokeria
Soseuta avokado ja lisää sekaan sitruunamehu ja tomusokeri. Voit valmistaa seoksen sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, tavoitteena kuitenkin on mahdollisimman tasainen tulos. Säilytä seosta jääkaapissa. 

Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Halutessasi leikkaa kakku kahtia ja täytä se tai kuorruta kakku avokadokuorrutteella. Ennen tarjoilua siivilöi päälle tomusokeria.

"Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistuksesta"

2 kommenttia:

  1. Pitää kokeilla! Avokadon käyttö jääny itellä turhan vähälle...

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa! Monipuolinen ja hyvänmakuinen ilmestys kyllä :)

    VastaaPoista