luumuilla täytetty kaniinin fileerulla

Tänään ohjelmistossa kania ja tarkemmin sen fileet. Alkuperäisenä suunnitelmana oli käyttää kanin satulaa, mutten sitä mistään onnistunut löytämään. Sain kuitenkin toteutettua alkuperäisen ideani hieman varioiden. Valmistauduin tähän sunnuntai kokkailuun jo perjantaina, jolloin kävin Stockmannin Herkussa ostamassa raaka-aineet. Voin kertoa, että oli muutama muukin ajatellut kokkaavansa viikonloppuna - nimittäin jonot oli melkoiset. Toki kello 16 perjantaina ei välttämättä ole paras mahdollinen aika lähteä ostoksille keskustaan, jos haluaa suorittaa pikaisen täsmäiskun ruokakauppaan viikonlopun ruokahankintoja varten. Suurena varhaisperunoiden eli uusienpottujen ystävänä bongasin myynnissä olevan ranskalaisia varhaisperunoita, joita sitten olikin pakko ostaa. Ajatus uusistapotuista helmikuun alussa on vähän outo, mutta hyviähän ne oli. Ruoanlaittoon tarvitsin myös brandyä ja jotain vinkkua ruokajuomaksi Alkosta. Kaikenkaikkiaan puolitoista tuntia myöhemmin pääsin suuntaamaan kotiin päin. Matkan varrella poikkesin vielä Hakaniemen Kauppahallissa Lentävästä Lehmästä ostamassa vähän 2011 vuoden Comtéa perunagratiiniin ja vuohenmaito goudaa muuten vain herkutteluun.

Tänään sitten pääsin toteuttamaan suuret suunnitelmani ja tällaista ruokaa siitä sitten syntyi. Ohjeet ovat melko tarkkoja, mutta raaka-aineet ovat erilaisia, joten aivan 100% tarkkoja ohjeitahan ei ole. Maistele!

Luumuilla täytettyä kaniinin fileerullaa
***
Salottisipuli- brandykastiketta
***
Comté- perunagratiini
***
Porkkanapyreetä
***
Ruusukaaleja


Luumuilla täytettyä kaniinin fileerullaa 2:lle

200 g kaniinin fileitä
1 pkt pekonia
5 kuivattua luumua
0,5 dl vettä
0,5 brandyä
2 rkl voita
1 rkl öljyä
suolaa, pippuria

Sekoita vesi ja brandy keskenään, lisää luumut ja anna turvota yön yli. Leikkaa kanin fileet medaljongeiksi eli pitkittäin lähestulkoon halki. Levitä pekoniviipaleet kelmulle, asettele fileet poikittain ja osittain limittäin "pekonimaton" toiseen päähän. Laita luumut keskelle "fileelevyä", mausta suolalla ja pippurilla. Rullaa pekonin suuntaisesti, kelmua apuna käyttäen, tiukaksi rullaksi. Kiedo rulla tiukasti kelmuun, jonka jälkeen folioon. Keitä rullaa kiehuvassa vedessä 7 minuuttia ja nosta pois. Anna vetäytyä hetki. Poista folio ja kelmu. 

Keittämisen jälkeen
Paistamisen jälkeen
Paista kuumalla pannulla voi-öljyssä  rapeaksi. Anna vetäytyä. Viipaloi ja herkuttele!
Tämä on todella hankala yrittää selittää, mutta sitten kun olen kuuluisa tv-kokki lupaan näyttää miten tämä tehdään ;)

Salottisipuli- brandykastike 2:lle

1 salottisipuli
1 rkl voita
0,5 dl brandyä
2 dl vasikka- tai kanalientä

Hienonna salottisipuli ja ruskista voissa. Lisää brandy ja keitä voimakkaasti kokoon. Lisää liemi ja keitä edelleen voimakkaasti kokoon kunnes jäljellä noin yksi desi. Tarkista maku ja tarjoa! Mainio kastike esimerkiksi possulle

Comté-perunagratiini 2:lle

2 rosamundaa
n. 50 g Comtéa tai muuta mieluista kovaa juustoa - raastettuna
2 dl kuohukermaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
suolaa, pippuria

Kuori rosamunda, leikkaa se noin 3 mm paksuisiksi kiekoiksi ja paina rengasmuotilla samankokoisiksi.
Keitä kerma, jossa yksi valkosipulinkynsi, puoleen alkuperäisestä. Kuivaa perunakiekot talouspaperilla ja paista voissa valkosipulin kera kullanruskeiksi.
Paistamalla perunat saadaan lyhennettyä kypsennysaikaa ja
saadaan karammelista ja paahdeista makua
Voitele rengasvuoat voilla ja lado perunakiekot vuokaan laittaen jokaisen kiekon päälle kokoon keitettyä kermaa ja juustoraastetta. Viimeisen kiekon päälle, sitten nokare voita ja juustoraastetta. Paista 175'c uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jos gratiinin pinta alkaa tummua liikaa, peitä se foliolla. Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen vuoan poistamista.

Porkkanapyree 4:lle ( pientä määrää hankala soseuttaa )

200 g porkkanaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
25 g voita
suolaa ja pippuria

Keitä aineksia kattilassa 20 minuuttia tai kunnes pehmeitä. Soseuta koko hoito blenderissä tai muussa vastaavassa.

Ruusukaalit 2:lle

Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja osa kannasta. Tee ristiviilto jäljellä olevaan kantaan ja keitä suolavedessä, jossa tilkka etikkaa ( säilyttää värin ), noin 5 minuuttia ja nosta kylmään veteen. Halkaise ja lämmitä tilkassa voi-vettä.


Ensi kerralla sitten vuorossa itsetehty leipäjuusto, olkaahan kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti