Tänään sitten pääsin toteuttamaan suuret suunnitelmani ja tällaista ruokaa siitä sitten syntyi. Ohjeet ovat melko tarkkoja, mutta raaka-aineet ovat erilaisia, joten aivan 100% tarkkoja ohjeitahan ei ole. Maistele!
Luumuilla täytettyä kaniinin fileerullaa
***
Salottisipuli- brandykastiketta
***
Comté- perunagratiini
***
Porkkanapyreetä
***
Ruusukaaleja
Luumuilla täytettyä kaniinin fileerullaa 2:lle
200 g kaniinin fileitä
1 pkt pekonia
5 kuivattua luumua
0,5 dl vettä
0,5 brandyä
2 rkl voita
1 rkl öljyä
suolaa, pippuria
Sekoita vesi ja brandy keskenään, lisää luumut ja anna turvota yön yli. Leikkaa kanin fileet medaljongeiksi eli pitkittäin lähestulkoon halki. Levitä pekoniviipaleet kelmulle, asettele fileet poikittain ja osittain limittäin "pekonimaton" toiseen päähän. Laita luumut keskelle "fileelevyä", mausta suolalla ja pippurilla. Rullaa pekonin suuntaisesti, kelmua apuna käyttäen, tiukaksi rullaksi. Kiedo rulla tiukasti kelmuun, jonka jälkeen folioon. Keitä rullaa kiehuvassa vedessä 7 minuuttia ja nosta pois. Anna vetäytyä hetki. Poista folio ja kelmu.
Keittämisen jälkeen |
Paistamisen jälkeen |
Paista kuumalla pannulla voi-öljyssä rapeaksi. Anna vetäytyä. Viipaloi ja herkuttele!
Tämä on todella hankala yrittää selittää, mutta sitten kun olen kuuluisa tv-kokki lupaan näyttää miten tämä tehdään ;)
1 salottisipuli
1 rkl voita
0,5 dl brandyä
2 dl vasikka- tai kanalientä
Hienonna salottisipuli ja ruskista voissa. Lisää brandy ja keitä voimakkaasti kokoon. Lisää liemi ja keitä edelleen voimakkaasti kokoon kunnes jäljellä noin yksi desi. Tarkista maku ja tarjoa! Mainio kastike esimerkiksi possulle
Comté-perunagratiini 2:lle
2 rosamundaa
n. 50 g Comtéa tai muuta mieluista kovaa juustoa - raastettuna
2 dl kuohukermaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
suolaa, pippuria
Kuori rosamunda, leikkaa se noin 3 mm paksuisiksi kiekoiksi ja paina rengasmuotilla samankokoisiksi.
Keitä kerma, jossa yksi valkosipulinkynsi, puoleen alkuperäisestä. Kuivaa perunakiekot talouspaperilla ja paista voissa valkosipulin kera kullanruskeiksi.
Paistamalla perunat saadaan lyhennettyä kypsennysaikaa ja saadaan karammelista ja paahdeista makua |
Porkkanapyree 4:lle ( pientä määrää hankala soseuttaa )
200 g porkkanaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
25 g voita
suolaa ja pippuria
Keitä aineksia
kattilassa 20 minuuttia tai kunnes pehmeitä. Soseuta koko hoito blenderissä tai muussa vastaavassa.
Ruusukaalit 2:lle
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja osa kannasta. Tee ristiviilto jäljellä olevaan kantaan ja keitä suolavedessä, jossa tilkka etikkaa ( säilyttää värin ), noin 5 minuuttia ja nosta kylmään veteen. Halkaise ja lämmitä tilkassa voi-vettä.
Ensi kerralla sitten vuorossa itsetehty leipäjuusto, olkaahan kuulolla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti