Ravintola-arvio: Restoran Lusikas - Tallinna

Viime viikon perjantaina tuli käytyä isän ja pikkuveljen kanssa päiväristeilyllä Tallinnassa. Tämä oli toinen kerta kun kävin Tallinnassa risteilyllä ja pikkuhiljaa alkaa tietämään paikkoja, eikä tule pyöriskeltyä ympyrää ( ainakaan niin paljon ).
Liputhan jorpakon toiselle puolelle eivät maksa oikeastaan mitään - Eckeröllä alkaen 17€ meno-paluu. Mukaan kannattaa varata kylmäpussi, sillä samalla kannattaa suorittaa ruokaostokset, sillä ruoan hinta on alhainen, verrattuna koti-Suomeen. Ehkä sikäli poikkeuksellinen reissu, ettei pääasia ollut viinan hakeminen.

Ennen reissuun lähtöä selvittelin missä kannattaisi käydä syömässä ja pienen nettiselailun jälkeen ruokapaikaksi päätinkin ravintola Lusikaksen. Lusikas on keväällä 2012 avattu ranskalaiseen keittiöön perustuva ravintola Vanhassakaupungissa, johon kävelee näppärästi satamasta tai ajelee taksilla noin seitsemällä eurolla. 

Ravintola oli kolmen aikaan perjantaina melko tyhjä, mutta alkoi pikkuhiljaa täyttyä paikallisistakin ihmisistä. Pöytävarausta meillä ei ollut ja ravintolan runsaan tilan ansiosta en usko sen olevan tarpeenkaan. Toki pöytävaras on suotava, jos mielii syömään varmasti haluamaansa paikkaan, mutta ei sitten turhia pöytävarauksia! Ravintolan sisustus oli tyylikäs ja tarjoilija otti meidät heti hoteisiinsa sisään astuttuamme. Hintataso oli alhainen: alkuruoat 4-9€, pääruoat 10-15€ ja jälkiruoat 4€. Päätimme ottaa suositusmenut, johon sisältyi alku-,pää- ja jälkiruoka. Hintaa menulla oli kokonaiset 20€. Ruokajuomaksi A. Le Coqia ja limonaadia. 

Ennen ruokia pöytään tuotiin korillinen kahta erilaista tuoretta leipää ja oliiviöljy-, sekä balsamicopullo



Alkuruokana meillä oli kylmäsavulohitartar ja salaattia. 
Suurena kylmäsavulohen ystävänä olin positiivisesti yllättynyt lohen määrästä. Tartarin alla oleva leipä oli hiemän sitkeää ja vetistä. Jos sitä olisi paahdettu hieman enemmän niin tätä "ongelmaa" ei olisi ollut. Salaaatti nyt oli salaattia..

Pääruoakana tarjoiltiin paistettua pallasta, hollandaisekastiketta, perunapyrettä ja salaattia.
Kalaa oli todella reilusti, varmaan varttikilo. Vaikka kalaa oli reilusti oli se kypsennetty taidokkaasti ja suolakin oli kohdillaan. Tosin, jos kala tarjoillaan nahallisena tulisi nahan olla rapeaa, mutta tämä nyt ei haitannut - omia kokkihavaintojani vain. Perunapyree oli hyvää. Hollandaise tarjottiin kylmänä "kvenellinä". Salaattia oli myös tässä annoksessa. Tulipa ainakin jokapäiväinen salaattiannos täytettyä. 

Jälkiruokana oli Amaretto-marenkileivos ja marjoja.
Makeaa ja makeaa. Rajoilla oliko yltiömakeaa, mutta eipä makeahammasta enää kolottanut. Marjat tuoreita ja amaretto maistui kivasti.

Kuten kuvista näkyy, presentaatio oli pelkistetty ja annoskoot tuhteja, eli pitäisi täyttää suomalaisten tärkeimmät kriteerit.. Kaikenkaikkiaan perushyviä ja laadukkaita annoksia. Ei mitään WAU-elämyksiä, mutta hyvää! Loppulasku oli noin 65€, johon siis sisältyi kolmelle hengelle kolmen ruokalajin menu, kaksi olutta ja yksi Coca-Cola. Ei ainakaan hinnalla pilattu paikka.

Loppuun vielä pakolliset plussat ja miinukset:

+ Sijainti, helposti kävellen tai taksilla satamasta.
+ Palvelu, tarjoilijat puhuivat melko hyvää suomea 
+ Hinta-laatusuhde
+ Annoskoot reiluja ja ruoka maittavaa
+ Asiakkaille ilmainen WLAN, salasanan sai pyytämällä

- Ruokaa sai odottaa hieman turhan kauaa
- Alku-ja pääruoka samankaltaisia; kalaa ja salaattia

Kokeilemisen arvoinen paikka, jos ei hae suuria ruokaelämyksi. Toki ruokaelämyksiä on monenlaisia ja joku kokee ruokaelämyksiä vähän vaatimattomammista asioista kun toiset. Suosittelen! 

Onko teillä suosituksia, mihin kannattaisi ensi kerra suunnata syömään?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti