Suomi 芬蘭 - Hongkong 香港



Viime päivityksestä on taas aikaa. Toisaalta viime ajat ovat menneet kuin siivillä. Olen asunut perheeni kanssa kolme kuukautta ja tajunnut jälleen kuinka tärkeä se minulle on, on aina ollut ja tulee aina olemaan. Rauhanturvaaja komennukseni loppui marraskuussa ja sen jälkitunnelmissa onkin aika kulunut. Olen nauttinut Suomen talvesta, sen puhtaudesta ja raikkaudesta, sekä tietenkin talven juhlista; joulusta ja uudestavuodesta.



Ennen joulua leivoimme mummoni kanssa jokavuotista kuumanveen limppua, ja sehän syötiin niin äkkiä pois, että täytyi tehdä vielä toinen erä



Talvi menikin pääasiassa erinäisien ruokakokeilujen, iskukoukku kalastuksen ja ihan vain olemisen parissa. Kävin mie muutaman kerran pilkilläkin, vaikka yleisesti ottaen olen pitänyt sitä äärimmäisen turhana harrastuksena, sillä eihän sillä kalaakaan koskaan saa. Nyt täytyy kuitenkin myöntää että olen saattanut jopa alkaa tykkäämään siitä..

Talven ensimmäinen iskukoukulla saatu matikka










Olen toki myös vähän "hifistelemään" kerennyt. Löysin Ruotsin puolelta Ica Maxista villiä peltopyytä pakastealtaasta. Aivan upeaa, että tällaistakin on saatavilla! Tarjolla oli myös fasaania, kyyhkyä, oikeaa kanaa ja riekkoa. Miksei Suomessa ole tällaisia ruokakaupassa?! Peltopyytä renssatessani törmäsin kolmeen hauliin, joten kyllä se ihan oikeaa riistaa oli - makua myöten. 
Peltopyyn valmistin kahdella tavalla: koivet confittina ja rinnat nopeasti pannulla paistettuna. Rangoista valmistin liemen, jossa keitin ohrat. Lisäkkeenä tarjosinkin ohra, luumuja, mustaherukoita pikkelöitynä ja kastikkeena, sekä kukkakaalipyrettä.








"Peltopyyn koivet haudutin kolme tuntia upporasvassa  110'C uunissa chilin, timjamin, pippurin, sitruunankuoren ja katajanmarjojen kanssa."
 

______________________________________________________________________________________________

Nyt kuitenkin olen lähtenyt Suomen "talvea" pakoon tänne reilun 7000km päähän Hongkongiin. Libanoniin ja lähi-Itään verrattuna tämä on aivan täysin vastakohtainen kulttuuri ja maa. Täällä on siistiä, ihmiset kunnioittavat toisiaan ja kaikki vain toimii. Vaikka olenkin täällä noin 7,3 miljoonan muun kanssa, niin jotenkin ilmapiiri täällä on todella rauhallinen ja tietyllä tapaa kiireetön, vaikka joka puolella on ihmisiä kulkemassa kohti omaa päämääräänsä.
Olen ollut täällä nyt vasta viisi päivää, joten kovinkaan paljon en osaa vielä täältä kertoa. Päivät ovat menneet silmän räpäyksessä ja niin ne varmasti menevät jatkossakin. Valitsin tähän loppuun kaksi kuvaa, jotka mielestäni kuvastavat tätä paikkaa todella hyvin. Toisessa on korkeuksia hipova rakennus ja toisessa suihkulähde Kowloon Parkissa. Upeaa on se, että näillä kahdella kuvalla on välimatkaa noin 100 metriä. Keskellä vilkasta metropolia on upeita ja rauhaisia puistoja, jossa ihmiset viettävät aikaa yksin tai yhdessä, mietiskellen tai juosten, aamulla tai illalla.


Viikonloppuna on luvassa ainakin muutama mielenkiintoinen ruokapaikka sekä Aasian Las Vegas eli Macao. Pysykäähän kuulolla sillä tulossa on ravintola-arvioita, matkavinkkejä, ajatuksia ruoasta ja kaikesta maan ja taivaan välillä, sekä paljon kuvia!



1 kommentti:

  1. Mahtava homma, että kirjoitat taas blogia sieltä reissun päältä..olehan aktiivinen kirjoituksen osalta mikälisikäli aika antaa myöten..pääsee lueskelemaan! Tsemiä sinne!

    -Kim

    VastaaPoista