Ostoksilla Hong Kongissa

Nyt olen noin reilun viikon ollut Suomen kamaralla ja unirytmi alkaa olemaan suurinpiirtein kohdallaan ja olen tottunut jo ympäröivään, ymmärrettävään, puheensorinaan. Olin aluksi viikon Helsingissä ja nyt olen palannut kotikonnuilleni Tornioon, jossa kesä tekee vasta tuloaan. Koivut ovat hiirenkorvalla, ilma on viileä ja märkä nurmikko tuoksuu, eikä oikein tiedä pitäisikö toppatakkia vai t-paitaa - ihana kevät! Täytyy aloittaa tässä lähipäivinä armoton kuusenkerkkien, koivunsilmujen, käpyjen, nokkosten, horsmien ynnämuiden keräily, jotta on sitten kesällä varastossa kaikenlaisia herkkuja.

Ruokatori iltahämärässä
Edellisessä tekstissäni lupasin tehdä pienen shoppailu-oppaan ja tässä tämä sitten olisi:

Hong Kongissa on todella paljon nähtävää, maisteltavaa ja koettavaa, mutta ostosten suhteen Hong Kong on suhteellisen helppo kaupunki. Kaupungissa on paljon erikoisia ostoskatuja, sillä moni katu on saanut nimensä sen mukaan mitä siellä myydään ja katu on täynnä liikkeitä, jotka myyvät samaan kategoriaan kuuluvia tuotteita. Alhaalla luettelen muutaman:

Shanghai Street on keittiötavaraan, astioihin, veitsiin ja kaikkeen ruoanvalmistukseen liittyvään keskittynyt katu. Shanghai Street  on todella pitkä katu, mutta suurin osa kaupoista on sijoittuneena Mong Kokin ja Yau Ma Tein väliselle alueelle. Tältä kadulta kannattaa hankkia aito kiinalainen kokkiveitsi tai vaikka hienot riisikulhot syömäpuikkoineen.

Lamma- saarelta kaupasta bongattu erittäin hämmentävä Suomi-kassi...
Temple Streetille kannattaa suunnata illan laskeutuessa ja ostaa tuliaiset ja matkamuistot paikallisista kojuista. Temple Streetille pystytetään joka ilta Night Market, joka kuitenkin nimestään huolimatta sulkeutuu jo puolen yön aikaan. Täällä myydään kaikkea pientä romua; feikki laukkuja ja - kelloja, vaatteita, syömäpuikkoja, elektroniikkaa ja kaikkea mitä mieleen voi juolahtaa. Tämä katu on oivallinen viime hetken ostoksille ja tuliaisten ostamiseen. Kauppa-alue sijoittuu Jordan Roadin ja Kansu Streetin välille ja lähin metropysäkki on Jordan. Temple Streetillä kannattaa ruokailla suhteellisen edullisessa Temple Spice Crabissa, joka tarjoilee paikallista katuruokaa jaettavina annoksina valtaisien oluiden kera. Töykeä palvelu, kiireinen meno, kadulle pystytetyt likaiset pöydät ja huterat jakkarat takaavat autenttisen yöruokailun, jollaista ei Suomessa koe - suosittelen! Erityisen herkullista on friteerattu possu hapanimeläkastikkeessa ja paistettu mustekala tarjottuna vihreiden papujen kanssa.

Tung Choi Street, joka paremmin tunnettuna on Goldfish Market - nimestä voi jo päätellä mitä sieltä saa ostettua. Kultakaloja pakastepusseissa roikkumassa kadulla ja pieniä koiran- sekä kissanpentuja lasikopeissa ihmisten katseltavana. Vaikka et omaa kultakalaa haluaisi niin tältä kadulta löytyy myös todella kattavasti tuliaisia kotipuolen karvaturreille ja täältä saa hankittua edullisesti kaikkea eläintenhoitoon ja -pitoon liittyvää tavaraa.


Hong Kong Islandin puolella sijaitseva Cat Street eli oikealta nimeltään Upper Lascar Row on eräänlainen "antiikkikatu", jolla myydään viime viikolla Kiinassa tuotettua "antiikkia". Tavarat ovat todella hienoja ja itsekkin tein sieltä paljon ostoksia, mutta täytyy muistaa että hinnoissa on todella paljon ilmaa ja Huutokauppakeisaria lainatakseni "Hulluhan se on jos ei puolta tarjoa, mitä pyydetään". Lopullisesta hinnasta saa pois keskimäärin 25-40%, joten ei kannata suorilta maksaa mitä pyydetään. Mikäli hinta ei miellytä niin kannattaa sanoa miettivänsä asiaa ja lähteä kojulta pois. Yleensä tässä vaiheessa tarjoamasi hinta alkaa jo miellyttää kauppiasta. Cat Streetin vieressä on Hollywood Road, jossa on "oikeita" antiikkiliikkeitä ja hinnatkin ovatkin jo sen mukaiset. Todennäköisesti nämä liikkeet myyvät aitoa antiikkia, mutta itse en asiasta niin paljon tiedä, jotta uskaltaisin mitään suuria hankintoja sieltä tehdä.

Matkalla Hollywood Roadille Hong Kongin pisimmillä ulkoilma rullaportailla
Vaateostoksia silmälläpitäen kannattaa suunnata Tung Chungiin metrolla. Kyseinen paikka on sama, josta lähtee Cable Car kohti Ngong Pingin suurta Buddhaa. Tung Chung on oranssin linjan pääteasema ja siellä sijaitsee Citygate Outlets, joka on suurten ja "laadukkaampien" vaatemerkkien outlet-kauppakeskus. Saatavilla on muunmuassa; Guess, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Adidas, Puma, Nike, Prada, Lacoste, Burberry, Esprit,  ja Levi's - ja PALJON muuta! Hong Kongissa vaatteiden hinta ihan H&M:stä lähtien ovat vähintään Suomen hintaluokkaa, joten vaatehankinnat kannattaa keskittää Outlet-myymälöihin tai sitten ostaa paikallisia "yhden-pesun-vaatteita" katukaupoista.

Hong Kongissa on todella paljon valtavia kauppakeskuksia, joissa saa helposti kulutettua monta tuntia ostosten ja ruoan parissa. Toki monessa kauppakeskusessa on pitkälti samat myymälät, että välttämättä ei kannata koko lomaa kulutta kauppakeskuksia kierrellessä.


Tässäpä pieni lista kaduista ja paikoista, missä itse ostoksia tein ja missä kannattaa käydä kierelemässä, mikäli aikaa ja tarmoa löytyy. Nyt siirryn villasukat jalassa terassille päiväkahville koiran kanssa ja nautin raikkaasta kevätpäivästä. Seuraavassa tekstissä kirjoitan HongKong vs. Suomi vertailun, jossa kerron kokemuksia näiden kahden paikan eroista ja yhtäläisyyksistä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti