LAMMA ISLAND 南丫島


Viime päivityksestä onkin vierähtänyt aikaa. Toisaalta päivät ovat pitkälti menneet työn touhussa. Kävin vastikaan Lamma- saarella, kiinaksi Pok Liu Chau. Lamma on Hong Kongin kolmanneksi suurin saari ja sinne pääsee helposti lautalla joko Centralista tai Tsim Sha Tsuista. Lammalle itse suosittelen menemään Rainbow Boatilla, joka on Lamman suosituimman ravintolan Rainbow Seafoodin oma ja ILMAINEN lautta. Lauttalla on avonainen ja katettu ylätasanne, jossa merituuli ja kovalla mainingilla vesikin hivelevät kasvoja. Rainbow Boatin aikataulu löytyy täältä! Viikonloppuisin lautat kulkevat useammin ja matkaan pääsee jo aamupäivästä.

Aamupäivästä ilma näytti vähän epäilyttävältä, mutta Lammalla paistoi aurinko ja ilma oli erittäin mieluisa
Sok Kwu Wanin- kylä
Lammalla ei sikäli ole mitään suuria nähtävyyksiä, mutta se on upea paikka viettää aurinkoinen ja lämmin päivä! Se on mielestäni yksi Hong Kongin trooppisimmista saarista, joissa itse olen käynyt. Rainbow Boat tulee Sok Kwu Waniin, jossa ei oikeastaan ole muuta kuin ravintoloita ja kalankasvatus altaita. Sok Kwu Wanista kulkee patikointi polku halki Lamman, aina sen pohjoisimpaan kylään asti. Mihin suurin osa vierailijoista suuntaa on Yung Shue Wan, johon matkaa Sok Kwu Wanista kertyy noin 3 kilometriä. 


Heti patikoinnin alkuvaiheessa vastaan tulee Kamikaze Cave. Se on noin kymmenen metriä syvä luola rannan tuntumassa, jossa toisen maailmansodan aikaan piiloteltiin pommeilla lastattuja itsemurha-pikaveneitä, joilla sitten ajettiin sota-aluksien kylkeen. Näitä luolia on Lammalla useampia. 







Patikointipolun varrella kasvaa paljon trooppisia puita ja esimerkiksi banaanipuita kasvaa polun vierellä. Suuria perhosia lentelee ympärillä jatkuvasti ja pienissä lammikoissa näkee paljon kilpikonnia. Lammalla on aikoinaan kukoistanut vahva hippikulttuuri, mutta saaren teollistuminen ja kaupungillistuminen ovat ajaneet hippejä yhä syvemmäs Lamman metsiin. 

Lammalla on paljon rantoja, jossa voi käydä kastamassa varpaat lämpimään meriveteen. Uiminen kuitenkin kannattaa suosiolla jättää Hung Shing Yenin rannalle.

Patikointi polku kulki halki Lamman metsien
Noin kilometri ennen Yung Shue Wania sijaitsee suuri Hung Shing Yen uimaranta. Uimarannan lähesyydessä on paljon vuokrattavia kesäasuntoja ja erilaisia hedelmä- ja virvokekojuja.
Yung Shue Wanissa on myös muutama mereneläviin erikoistunut ravintola, jossa kannattaa ainakin palauttaa nestetasapaino, noin 3€ hintaisella, lähes viinipullon kokoisella Tsing Tao- oluella ja nauttia auringon laskusta aaltojen liplattaessa rantaan. 

Lammalle kannattaa varata mukaan hyvät kengät ja kevyttä vaatetta. Nestettä ja pientä makeaa kannattaa myös patikkamatkalle varata mukaan, sillä mäkinen maasto ja hiostava meri-ilma vievät nopeasti voimat, ellei nesteytyksestä huolehdi - tässä tapauksessa poikkeuksellisesti nesteyksellä tarkoitan vettä tai mehua :) Halutessaan myös uimavarusteet kannattaa varata mukaan! Lauttoja takaisin Centraliin lähtee Yung Shue Wanista puolen tunnin välein. Lamma on Hong Kongissa yksi oivallinen melkein ilmainen matkakohde.


Lammalla lähes jokaisessa ravintolassa on altaat, joista voi valita tuoreena mitä haluaa syödä. Valinnan varaa on aina merikotiloista suuriin kalmareihin ja hummereihin. Täällä jos missä kannattaa syödä herkullista seafoodia! 

Tasan viikon päästä olen jo tähän aikaan Hong Kongin lentokentällä aloittamassa kotimatkaani, jo niin kesäiseen Suomeen. Kuinka nopeasti aika onkaan mennyt täällä Aasian kamaralla. Vastahan minä tänne tulin ja nytkö pitäisi jo lähteä? Toisaalta olen myös iloinen, että palaan Suomeen. Kuinka ikävä minulla onkaan perunoita, maitoa ja "henkilökohtaista tilaa", sekä tietenkin ystäviä ja perhettä. Ensi viikolla minulla on ainoastaan yksi työpäivä, joten aion ottaa kaiken ilon irti Hong Kongista vielä viimeisellä viikolla, vielä on paljon nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa! Ensiviikolla kirjoitan tarkemmin ostoksien tekemisestä Hong Kongista, sekä laajan Suomi VS. Hong Kong päivityksen!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti