MONG KOK & FA YUEN MARKET

Tyypillinen ilma viimeisen kahden viikon ajan, kesää kohti ->
Sadetta, töitä, sadetta, flunssa, töitä, sadetta, sadetta..


Näissä merkeissä on menneet viimeiset pari viikkoa. Oikeastaan ainoa asia edeltäneessä luettelossa mikä ei harmita on työt. Olen monena aamuna toivonut, että ulkona paistaisi aurinko, mutta karu ja harmaa ilma on kuitenkin ollut vastassa. Äkkiseltään en osaa sanoa, koska viimeksi olisin tarjennut T-paita päällä ulkona. Pienelläkin tihkusateella kaupunki täyttyy sateenvarjoista ja liikkuminen muuttuu hankalaksi. Kapeat kadut ja vastaantuleva sontsa-armeija on todellinen uhka silmille. Olenkin alkanut suosimaan sivukujia ja kauppakeskuksien läpikulkemista sateella, jolloin matkan saa taitettua paljon jouhevammin ja turvallisemmin, vaikka matka olisikin hieman pidempi.

FINDSissa oli alkuviikosta Finnair Airbus A350 - juhlat, johon valmistimme monia pieniä cocktail-paloja. Hyvä ruoka, iloiset ihmiset ja hyvä ilmapiiri takaavat onnistuneet juhlat! Tarjolla oli muunmuassa Toast Skagen, kylmäsavustettua lohta ja puolukka- sekä mustikkaleivoksia.

Viime viikon lauantaina jouduin olemaan poissa töistä, pahaksi äityneen flunssan takia. On ihme, että olen terveenä säilynyt täällä niinkin pitkään, sillä väenpaljous on todella otollinen tarttuville bakteereille ja pöpöille. Ilmansaasteet ja alituinen ilmastointilaitteille altistuminenkin saavat jo olon tukkoiseksi. Suuntasin lauantaiaamuna läheiselle lääkäriasemalle, jossa lääkäri sitten tutkimuksiensa päätteksi diagnosoi minulle flunssan ja kirjoitti kyseisen päivän vapaaksi töistä. Kehotti juomaan paljon lämmintä ja lepäämään. Mukaan sain myös pussillisen lääkkeitä; kurkkukipuun, nenän tukkoisuuteen ja särkyyn. Näitä kaikkia olisi tullut ottaa neljä päivässä eli yhteensä 12 tablettia päivän aikana!! Medikalisaation luvattu maa..


Kaloja oli monia eri lajeja. Siitä vain sitten valitsemaan mieleinen.

Kävin vastikaan Fa Yuen Street Marketilla ihastelemassa paikallisia tuoreita ruoka-aineita. Paikallisella mittapuulla kyseinen Market on aika pieni, mutta minusta se kuitenkin oli todella kattava. Siellä myytiin tuoretta lihaa, kasviksia ja kaikenmaailman mereneläviä. Moni merenelävä valittiin elävänä altaasta ja sen sai siitä sitten mukaan elävänä, valmiiksi viipaloituna tai miten ikinä sen halusikaan. Eri kalalajeja oli kymmeniä, kuten myös simpukoita ja rapuja. Näin siellä myynnissä myös eläviä kilpikonnia ja sammakoita (konnia). Huikea kauppahalli, mutta harmi kuin omat ruoanlaitto mahdollisuuteni asunnolla rajoittuvat vedenkeittimeen.  Samaisella reissulla tutustuin ihmisten ja katukojujen täyttämään Mong Kokin kaupunginosaan suomalaisen vaihto-opiskelijan johdolla. Suomalaisten tapaaminen täällä kaukana Aasiassa on aina mukavaa ja virkistävää. Mong Kong on tilastollisesti maailman tiheimmin asuttu alue ja sen asukastiheys onkin 130,000 ihmistä neliökilometrillä. Aivan hullua!! Toki esimerkiksi Dharavi Slummeissa Mumbaissa on arvioitu asuvan jopa 300,000 ihmistä samaisella alueella, mutta virallista "ennätystä" Mong Kok silti pitää hallussaan.



Kuva Sham Shui Posta, jossa asuu vain 39,000 ihmistä neliökilometrilla, mutta katukuva on silti melko kaoottinen.

Kävin tänään ensimmäistä kertaa parturissa täällä ollessani ja voin kertoa, että valinnanvaikeutta oli. Kaupunki täynnä tukkalääkäreitä hienoista salongeista pieniin katupartureihin. Löytämäni hintataso oli seitsemästä eurosta ylöspäin, mutta suurimmaksi osaksi hiustenleikkaus sijoittuu 20-40 euron väliin. Pienen nettiselailun ja arvostelujen perusteella valikoin paikakseni Oi Kwan Barber's "liikkeen", koska se sijaitsi lähellä ja oli suhteellisen edullinen ja hyvät arviot saanut paikka. Paikkaa luonnehdittiin autenttiseksi kanttonilaiseksi parturiksi. Sana autenttinen herättää aina epäilyksiä, sillä monessa tapauksessa se ei välttämättä ole positiivinen asia. Parturin nimi oli kirjoitettu kiinaksi, joten Google Mapsista Street Viewillä täytyi katsoa missä parturi sijaitsi. Paikan löytäminen oli helppoa ja sitä tosiaan kuvasi sana autenttinen. Kapeaan käytävään katutasolla rakennettu parturi oli näin länsimaalaisen silmin epäilyttävän näköinen ja ellen olisi lukenut arvosteluja niin luultavimmin olisin kääntynyt takaisin. Karusta ulkoasustaan huolimatta sain laadukkaan hiustenleikkuun ja vieläpä sopuisaan 23 euron hintaan. Jatkossa en kuitenkaan ota lentoja Hong Kongiin tämän autenttisen kanttonilaisen kokemuksen perässä vaan leikkautan hiukseni silti parturimestari Tarjalla!


Parturissa Oi Kwan Barbersilla Wan Chaissa

Ensi viikolla pitäisikin tulla sitten vieraita Suomesta käymään täällä Hong Kongissa, sitä ennen muutama työpäivä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti