VICTORIAN PEAK & RUOKA SNOBBAILUA







Takana on jo monta työntäyteistä päivää FINDS- ravintolassa. Päivät menevät nopeasti, sillä joka päivä oppii uutta ja pohjoisen ruokakulttuuri avautuu päivä päivältä enemmän - miten laaja se todellisuudessa onkaan. On ilo työskennellä laadukkaiden raaka-aineiden ja osaavien tekijöiden parissa.










Pieniä maistiaisia "metsässä"


Miettikääpä kuinka moneen asiaan esimerkiksi kuusta voi käyttää? Ihan siis sitä puuta vain, jota kasvaa Suomessa joka paikassa.  Joulukuusena käytön lisäksi nuoret kuusenkerkät ovat todella herkullisia jo pelkästään sellaisenaan, mutta ne soveltuvat esimerkiksi siirappiin, pikkelöintiin, jäätelöön, leivontaan, kaikkeen maustamiseen, teehen, kastikkeeseen jne. Vanhemmistakin kuusenhavuista saa hyvän maun öljyyn ja ne ovat oivallisia koristeita kattamisessa! Kuinka paljon tällaisia luonnonantimia Suomessa hyödynnetaan? - Todella vähän, mutta onneksi kokoajan kuitenkin enemmän.



Tänään kävin aamupäivällä Victoria Peakilla, joka on yksi Hong Kongin MUST-kohde. Sieltä avautuu yhdellä katsomalla lähes koko Hong Kong. Ilmakin oli kirkas ja lämmin, joten tämä oli todella hyvä valinta tälle päivälle. Otin Bussi 15 asuntoni läheisyydestä ja matkasin jyrkkien rinteiden poikki Victoria Peakin huipulle. Vaihtoehtoisesti olisin voinut mennä jonottamaan Peak Tramille, joka vie kiskoja pitkin vuoren huipulle. Bussista kuitenkin on paremmat näkymät ja se on hinnaltaan kolmas osan Peak Tramin hinnasta. Matka huipulle kesti noin 45 minuuttia, jonka aikana sai ihailla upeita näkymiä ja hienoja taloja, joissa vain harvoilla on varaa asua. Victoria Peakin laelle on rakennettu pienehkö ostoskeskus, jossa on esimerkiksi Hard Rock Cafen myymälä ja Madame Tussauds- vahakabinetti, sekä useita kahviloita ja ravintoloita. Ostoskeskuksen katolla on panoraama tasanne, johon pääsystä peritään noin 5€ hintainen maksu. Tasanne on 428m merenpinnan yläpuolella.
Tarjolla on myös yhteislippu, joka sisältää meno- ja/ tai paluulipun Peak Tramilla ja sisäänpääsyn näköalatasanteelle. Tässä vaihtoehdossa säästää muutaman roposen.
Tuo viiden euron maksu kyseisistä näkymistä on todella edullinen ja kohtuullinen hinta. Maisemat ovat nimittäin henkeäsalpaavat.

Tässä "lähes" koko Hong Kong kaikessa komeudessaan. Kuva otettu Victoria Peakilta


"Vähän" paremman alueen kerrostaloja
Itse tulin Victoria Peakilta alas Peak Tramilla. Kyllähän se hurjalta tuntui tulla vanhalla vaunulla kiskoja alas ja vielä selkä menosuuntaan päin. Kaltevuuttakin oli lähes kokomatkan noin 45 astetta.

Tästä jos vähän saisi kuvaa kuinka jyrkässä alas tultiin
Peak Tramissa kannattaa valita vaunun oikean puoleiset penkit. Bussissa, joka vie Peakille, kannattaa valita myös bussin oikean puoleiset istumapaikat ylätasolta.








Huikeiden maisemien jälkeen oli vuorossa kaksi hulppeaa ruokakaupaa; SOGO- kauppakeskuksen yhdeysessä oleva ruokakauppa Causeway Bayssa ja Great Food Hall Admiraltyssa. Näiden kahden kaupan jälkeen Stockmannin Herkkukin tuntuu Siwalta. Todella laadukkaita ja upeita raaka-aineita ja ruokatarvikkeita pullollaan olevissa kaupoissa vain lompakko on rajana. Myynnissä on muunmuassa kaviaareja, hanhenmaksaa, Iberico- kinkkuja, Kobe- härkää, erilaisia juustoja ja leikkeleitä,  kampasimpukoita ja lukematon määrä muita tuoreita merenherkkuja, Japanissa kasvatettuja superkalliita omenoita, mansikoita ja meloneita. Lisäksi tarjolla on "perus ruokatarvikkeet", joista löytyy valinnanvaraa ihan pyörryksiin asti. 

Sitä kuuluisaa Japanin härkää - KOBE

Reilun 80€ arvoinen meloni Japanista,
aika kallista!
15 mansikkaa ja hintaa 80 euroa. Kylkeen ehkä
Shamppanjaa?
























Ostin tänään kaupasta piimää "buttermilk" ja huomenna haen SverigeShoppenista viiliä, joista alan testailemaan erilaisia juttuja työpaikalla; katsotaan mitä syntyy! 

SverigeShoppenissa ja Ikeassa olen muutenkin jo muutaman kerran käynyt hakemassa vähän kotoisia herkkuja heikkoihin hetkiin. Katkarapu-tuorejuusto, näkkileipä, mustikkasoppa ja rieska ovat perinteiset ostokset, joilla hetkeksi saa itsensä luulemaan olevansa Suomessa! Vaikka paikallinen ruoka on todella herkullista ja sitä on joka lähtöön, on hyvä olla muutama tuttu ja turvallinen tuote jääkaapissa, joilla tietää "pikkunälän" lähtevän :)

Tänään illalla kävin syömässä kahdella Michelin- tähdella palkitussa Amber- ravintolassa. Voin kertoa, että kokemus oli kerrassaan niin upea, että se tarvitsee oman blogitekstinsä! Siitä siis seuraavaksi tulossa juttua!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti